Káva

Krása v každém zrnu

Salvador SHG, Pacamara Honey, pěstovaná na vulkánu, ruční sběr

Vítěz soutěže Taza de Excelencia 2011 v El Salvadoru a vítěz soutěže o nejlepší espresso v El Salvaddoru

Bodové hodnocení 93,19 bodů, druhá nejlépe hodnocená káva na světě !!!

  • neobyčejně vyladěná jemná káva s vůní pomerančových květů, černého čaje a hřebíčku
  • obrovské zrno (screen +18) je zpracována speciálním procesem zvaným Honey, region Cuzcachapa, finca Roxanita
  • není skladem, import na jaře 2018
  • vynikající na espresso, cappuccino, latté , do profesionálních strojů nebo třeba frenchpressu, mocca konviček
  • single origin
  • speciální způsob pražení
  • exportuje se do prestižních klubů a kaváren v Japonsku a Jižní Koreje - pouze pro bohaté a náročné klienty. Do Evropy se nedováží.
  • pro prestižní kluby a hotely cena a množství dohodou
Velká zrna s velkou duší

Salvador SHG, Pacamara Natural, pěstovaná na vulkánu, ruční sběr

  • vůně horské louky velmi intezivní a opojná (která vás srazí na kolena) s vytříbenou chutí jemné čokolády
  • zpracována procesem Natural (screen +18), region Cuscachapa, finca Roxanita
  • není skladem, import na jaře 2018
  • vynikající na espresso, cappuccino, latté , do profesionálních strojů nebo třeba frenchpressu, mocca konvičky
  • počet bodů kolem 89 (Netto), single origin
  • speciální způsob pražení
  • export pouze do Japonska a do USA

Salvador SHG, Pacamara Lavado, pěstovaná na vulkánu, ruční sběr

  • vůně citrusů a chut hořké čokolády
  • klasicky mytá káva (screen +18), region Cuscachapa, finca Roxanita
  • skladem,
  • vynikající na espresso, cappuccino, latté (podle stupně pražení), do profesionálních strojů nebo třeba frenchpressu, mocca konvičky
  • počet bodů kolem 86 (Netto), single origin
  • speciální způsob pražení
  • export do USA

Salvador SHG, Pacas Honey, pěstovaná na vulkánu, ruční sběr

  • tradičně vyrovnaná chut s výraznější vůní limetky a citrusu
  • zpracována procesem Natural (screen +16), region Cuscachapa, finca Roxanita
  • skladem,
  • vynikající na espresso, cappuccino, latté , do profesionálních strojů nebo třeba frenchpressu, mocca konvičky
  • počet bodů kolem 84 (Netto), single origin
  • export do USA,

Salvador SHG, Bourbon/Pacas de Max, pěstovaná na vulkánu, ruční sběr

  • klasický čistý profil kávy od mého přítele Maxe (osobní výběr viz blog "Farmář ze Salvadoru" )
  • zpracována klasicky - mytá (screen +16), region Sonsonate, finca La Puente
  • skladem,
  • vynikající na espresso, cappuccino, latté , do profesionálních strojů nebo třeba frenchpressu, mocca konvičky
  • počet bodů kolem 84 (Netto)

O cenách výše uvedených káv se informujte u našeho obchodního manažera pana Jiřího Sýkory tel. 773873922. Všechny kávy pražíme osobně dle jejich nejlepších profilů a odesíláme do 3 dnů od pražení. Viz."Doba životnosti káv"

O kávě
Co je to vlastně káva, jaké známe její typy a druhy. Jaké jsou její vlastnosti, kvalita a životnost.
Zpracování a sběr kávy
Jak se sbírají plody kávovníku? Co se s nimi potom děje a jaký to má vliv na kvalitu?
Příprava kávy
Dokonale upražit a následně připravit kávu je umění. Jakým způsobem to dělat správně a kterých chyb se vyvarovat.
Degustace kávy
Začneme tím, co se v kávě hledá a co určuje její kvalitu a cenu. Zapojíme své smysly a budeme pozorovat, čichat a ochutnávat.

Chcete se dozvědět více?

Máte-li zájem o bližší informace k tématu Káva, kontaktujte nás.
Vyplňte prosím pole "Váš dotaz" a chcete-li od nás obdržet odpověď tak také "Email".

Předchozí stránka: O nás a našich lidech
Následující stránka: O kávě - druhy, vlastnosti, kvalita, životnost

Aktuality

Nové kontakty

dub 2, 2014

Rozšíření kontaktu
Více
Finále soutěže barista 2012 El Salvador

zář 1, 2012

Video přináší detailní pohledy na kouzelníky s kávou v Salvadoru. Carlos - náš učitel barista získává cenu za nejlepší espresso.
Více
Cup of Excellence 2012 El Salvador

zář 1, 2012

Co říkají profesionální cuppeři o kávě ze Salvadoru ?
Více
Cafe del El Salvador

srp 28, 2012

Jak se testuje a ocenují speciální kávy v Salvadoru před mezinárodní komisi. Také uvidíte Netta a Jorgeho v akci.
Více
Na kurzu baristů v Salvadoru

led 12, 2012

Pár fotek z návštěvy kurzu barista 1.stupně. Vyučuje nás Carlos - budoucí vítěz v soutěži o nelepší espresso v Salvadoru.
Více

El Salvador mistr světa v barismu

lis 1, 2011

Po 11 letech se El Salvador opět stal mistrem světa v WBC ( World Barista Championato ) v Bogotě v Kolumbii.
Více
Spuštěn nový web

čec 3, 2011

Spustili jsme nový web o kvalitní kávě a o všem co k ní patří.
Více
 
Created: Exaltor - grafika, webdesign, reklama